Geen toevoeging van lucht in het ijs.

Zoals pekel in ham is het niet ongebruikelijk om de toevoeging van lucht, veel lucht, te zien in industrieel geproduceerd roomijs en sorbets.

De verandering van toestand van vloeibaar naar vast gedurende het productieproces van roomijs of sorbets impliceert een natuurlijke toename van het eindvolume. Het gaat om een volume verhoging van ongeveer 10% voor roomijs en 15% voor sorbet. Dit is wat we “overrun” noemen.

De productieprocessen voor roomijs en sorbets laten nu toe om lucht toe te voegen in de voorbereiding. Door de toevoeging van lucht, zouden premium ijsfabrikanten op zoek kunnen zijn naar een bepaalde textuur. Na een bepaald niveau, wordt het iets anders ...

U kunt deze toevoeging van kunstmatige lucht in het roomijs waarnemen door naar de verhouding gewicht/volume te kijken, bijvoorbeeld 500ml/430g.

Indien het gewicht of het volume niet wordt vermeld, moet het een nalatigheid te zijn ...

Sikou roomijs en sorbets bevatten tussen 0 en 5% toegevoegde lucht. In het verleden werden onze bekers met de hand gevuld, maar gezien de hogere vraag was dit niet meer haalbaar. De nieuwe machine die ons in staat stelt om de bekers semi-automatisch te vullen heeft ook zijn grenzen: als de dichtheid van het ijs te hoog is, zijn wij verplicht om maximaal 5% lucht toe te voegen.